Persbericht

 

 

 
   

 

12 maart 2020

 

In verband met de verscherpte overheidsmaatregelen vanwege het coronavirus heeft het bestuur van de vereniging Buurtbus 207 besloten de dienstverlening vanaf zaterdag 14 maart  tot nadere berichten voorlopig stil te leggen.

Het bestuur vindt het niet langer verantwoord om haar leden (de vrijwillige chauffeurs), die qua leeftijd tot de risicogroepen behoren, langer aan het risico van besmetting bloot te stellen.

Wij betreuren het dat wij onze passagiers teleurstellen, maar onze verantwoordelijkheid voor de gezondheid van u en onze leden staat in ons besluit voorop.

 


Buurtbus 207 vervoert 250.000 ste passagier

Op woensdag 04 maart 2020 mocht buurtbus 207 haar 250.000 ste passagier begroeten. Een mijlpaal in het 9-jarig bestaan van de vereniging buurtbus lijn 207 Vught – Cromvoirt.

De jubileumpassagier was mevrouw I. Tuapattinaja uit het woonoord Lunetten.

Zij stond op de bus van 10.10 uur te wachten om boodschappen te gaan doen op het Moleneindplein in Vught.

Uit handen van mevrouw Deliën van Arriva ontving zij een gratis jaarabonnement voor de buurtbus 207 en van het bestuur ontving zij een herinnering in de vorm van een oorkonde. Alvorens haar weg voort te zetten naar het Moleneindplein werd een tussenstop gemaakt bij IJM om onder het genot van een kop koffie met gebak dit heugelijke feit te vieren.

Als buurtbus 207 met 23 vrijwilligers zijn we trots op deze mijlpaal. Het bevestigt het feit dat wij gemiddeld tussen de 500 tot 600 passagiers per week vervoeren en wij een bezettingsgraad hebben van gemiddeld 7 passagiers per uurdienst (de bus heeft max. 8 zitplaatsen).

Niet voor niets rijdt buurtbus 207 qua aantallen vervoerde passagiers in de top 5 van de 52 buurtbusverenigingen die de provincie Brabant rijk is en dat bewijst onze noodzakelijke aanwezigheid in de lokale uitvoering van het openbaar vervoer tussen Den Bosch, Cromvoirt en Vught.

Voor verdere informatie verwijzen wij naar onze website www.buurtbus207.nl/actueel

Eveneens kan er per mail contact worden opgenomen worden bestuur@buurtbus207.nl