Cromvoirt, augustus 2020.

Betreft: Corona en de buurtbussen in Noord-Brabant.

 

Op maandag 31 augustus 2020 zal de buurtbus 207 haar dienstverlening vooralsnog (tot een nader te bepalen datum) niet hervatten.

 

Recentelijk heeft Arriva een raadpleging gehouden onder alle buurtbusverenigingen in Noord-Brabant. Hierbij stond de vraag centraal welke vrijwillige chauffeurs wilden rijden met in achtneming van de door Arriva voorgestelde veiligheidsmaatregelen.

Op de algemene ledenvergadering van 03 augustus jl. hebben alle chauffeurs van buurtbus 207 unaniem aangegeven dat zij niet willen rijden zolang er geen afdoende maatregelen worden getroffen ter bescherming van de vrijwillige chauffeur en de passagiers.

 

Inmiddels is bekend dat tot op heden een grote meerderheid van de vrijwillige chauffeurs van alle buurtbusverenigingen in Noord-Brabant heeft aangegeven niet te gaan rijden zolang er geen afdoende veiligheidsmaatregelen voor handen zijn.

Naast buurtbus 207 (Vught-Cromvoirt) zullen ook de buurtbuslijnen 203 (Esch en Liempde), 239 (Helvoirt) en 250 (Engelen) niet rijden.

 

Uiteraard betreuren wij het dat wij op maandag 31 augustus a.s. u als passgier niet van dienst kunnen zijn, maar de gezondheid en veiligheid van onze leden staat bij het bestuur voorop.

 

Wij vragen uw begrip voor ons standpunt.

 

Het Bestuur

Buurtbusvereniging lijn 207 Vught - Cromvoirt